|
||||||||||||||
|
Ananászos minitorta
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg garantáltan gluténmentes barna rizsliszt 10 dkg garantáltan gluténmentes hajdinaliszt 10 dkg méz 3 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej 2 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin 7 gramm gluténtól és tejtől mentes sütőpor
Hozzávalók a krémhez: 1 friss ananász 2,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej 1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt 2 csapott evőkanál házilag darált porcukor 15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
Elkészítése: - Átszitáljuk a liszteket, és összekeverjük a többi, tésztához való alapanyaggal. - Gluténtól és tejtől mentes margarinnal kikent, rizsliszttel megszórt 17 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. - Az ananászt teljesen megtisztítjuk a héjától, azután 2,5 dl rizstejjel együtt botmixerrel krémessé zúzzuk. (Körülbelül 5 dl lesz belőle.) - Elkeverünk benne 2 evőkanál rizslisztet és lassú tűzön sűrűre főzzük. - Ha már kihűlt a krém, habosra keverünk 15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarint 2 evőkanál porcukorral. A krémhez keverjük. - A már hideg tésztát keresztben félbevágjuk, a krém felével megtöltjük, a másik felével megkenjük. - Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2016. Minden jog fenntartva Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy |