Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ananászos minitorta


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

A sütemény a ritka glutén-, tej- és tojásmentes diétába illeszkedik. A cukrot xilittel helyettesíthetjük, a mézet azonban nem hagyhatjuk el, az tartja egyben a tésztát, és attól marad puha.

A hajdina B vitaminokat, rutint és antioxidánsokat tartalmaz, a belőle készült liszt élelmi rostban gazdag. Gluténmentes, de gluténmentes diétában csak akkor alkalmazzuk, ha a gyártó garantálja, hogy a tárolás, őrlés és csomagolás során nem szennyeződhetett gluténnal!

Az  íze túlságosan intenzív ahhoz, hogy kizárólag önmagában süssünk, főzzünk vele. Más gluténmentes liszttel keverve  sütéshez, főzéshez és sűrítéshez használhatjuk.

 

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes hajdinaliszt

10 dkg méz

3 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

2 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

7 gramm gluténtól és tejtől mentes sütőpor

 

Hozzávalók a krémhez:

1 friss ananász

2,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 csapott evőkanál házilag darált  porcukor

15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

 

Elkészítése:

- Átszitáljuk a liszteket, és összekeverjük a többi, tésztához való alapanyaggal.

- Gluténtól és tejtől mentes margarinnal kikent, rizsliszttel megszórt 17 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

- Az ananászt teljesen megtisztítjuk a héjától, azután 2,5 dl rizstejjel együtt botmixerrel krémessé zúzzuk. (Körülbelül 5 dl lesz belőle.)

- Elkeverünk benne 2 evőkanál rizslisztet és lassú tűzön sűrűre főzzük.

- Ha már kihűlt a krém, habosra keverünk 15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarint 2 evőkanál porcukorral. A krémhez keverjük.

- A már hideg tésztát keresztben félbevágjuk, a krém felével megtöltjük,  a másik felével megkenjük.

- Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük néhány órára.

 

Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2016. Minden jog fenntartva

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy