Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gluténmentes, tejmentes szendvicskenyér


Fahéj magazin 2012/ŐSZ

Gluténmentes, tejmentes péksütemény

Hozzávalók 1 kis kenyérhez:

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 dkg garantáltan gluténmentes sárgaborsóliszt

1 dkg garantáltan gluténmentes burgonyakeményítő

2 g élesztő

0,75 dl gluténtól és tejtől mentes szójatej

1 tojás

kevés só

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és sárgaborsólisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

 

Elkészítése:

- A száraz hozzávalókat (a liszteket, a keményítőt, a sót) egy tálba szitáljuk.

- A szójatejet megmelegítjük, megfuttatjuk benne az élesztőt, és a lisztkeverékre öntjük.

- Egy tojással alaposan összekeverjük a tésztát, majd két órán át langyos helyen kelesztjük.

- 11x21 cm-es méretű formába töltjük, és 180-190 fokon megsütjük, közben a sütőben egy edényben vizet párologtatunk.

- Keresztben és hosszában jól szelhető kenyeret kapunk.

 

Az Ételallergia Online a 2012-ben indult prémium kategóriás Fahéj magazinban az első számtól kezdve jelen van. A magazin kiemelkedőnek számít a gasztronómiai kiadványok között eredeti, friss ötleteivel, egyéni stílusú fotóival.
A Gluténmentes, tejmentes szendvicskenyeret a magazin számára készítettünk, most megosztjuk az Ételallergia Online olvasóival is.
A Fahéj eddig megjelent lapszámai megrendelhetők közvetlenül a kiadótól az email@lumenkiado.com vagy az info@fahejmagazin.hu címen, vagy digitálisan letölthetők a Dimag és a Digitalstand oldalairól.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. - Sz. Banadics Éva Minden jog fenntartva.

Az oldalon közzétéve: 2014. 06.22.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva