Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cékla steak borsos-tárkonyos mártással


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók:

2 db cékla

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizskrém

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál házilag darált színes bors

1 mokkáskanál friss, apróra vágott tárkony

2-3 evőkanál étolaj

2-3 gerezd fokhagyma

néhány szem egész színes bors a díszítéshez

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A céklát héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, karikákra szeljük.

- Bedörzsöljük a szétnyomott fokhagymagerezdekkel, enyhén sózzuk, majd olajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük.

- A rizskrémbe keverjük a borsot és a tárkonyt, sózzuk, majd folyamatosan kevergetve egyet forralunk rajta.

- A sült céklaszeletekre öntjük, egész borssal díszítjük. Azonnal tálaljuk.

- Köretként és önálló ételként is finom.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2013.05.20.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva