Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciabatta sült céklával és zöldségekkel


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus szendvics

 

Hozzávalók 4-5 darab ciabattához:

20 dkg gluténmentes, tejtől és tojástól mentes lisztkeverék

10 dkg kukoricaliszt

2 dl rizstej

2 dkg élesztő

késhegynyi szódabikarbóna

csipetnyi cukor

csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kis padlizsán

1 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

1 db cékla

10 dkg vegyes zöldsaláta

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanálnyi apróra vágott majoránna

1 mokkáskanálnyi só

kevés törött bors

2 evőkanál olívaolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Átszitáljuk a liszteket és hozzákeverjük a szódabikarbónát.

- Megmelegítjük a rizstejet csipetnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és ha felfutott, az egészet a lisztkeverékre öntjük.

- Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd 3 órán át letakarva, langyos helyen kelesztjük.

- Miután megkelt, rizsliszttel megszórt deszkán újra összegyúrjuk, 4-5 lapos zsemlét formázunk belőle, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük. Fontos, hogy a sütőben legyen közben egy edény kevés vízzel, hogy ne száradjon ki túlságosan a ciabatta. A sütés végén megkenjük a kenyérkék tetejét egy kevés langyos vízzel.

- Amikor elkészültek, konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni.

- A töltelékhez megtisztítjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a padlizsánt, majd mindet hosszában szeletekre vágjuk.

- Karikákra szeljük a vöröshagymát és a meghámozott céklát, ezután egy evőkanál étolajon mindkettőt megpirítjuk, végül sózzuk és fűszerezzük.

- Közben egy kevés sóval olajon megpirítjuk a többi zöldséget is.

- A ciabattákat keresztben felvágjuk, a sült zöldségekkel rétegenként töltjük meg. Azonnal tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.10.30.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva