|
||||||||||||||
|
Ciabatta sült céklával és zöldségekkel
Hozzávalók a töltelékhez: 1 kis padlizsán 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér 1 db cékla 10 dkg vegyes zöldsaláta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanálnyi apróra vágott majoránna 1 mokkáskanálnyi só kevés törött bors 2 evőkanál olívaolaj Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Átszitáljuk a liszteket és hozzákeverjük a szódabikarbónát. - Megmelegítjük a rizstejet csipetnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és ha felfutott, az egészet a lisztkeverékre öntjük. - Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd 3 órán át letakarva, langyos helyen kelesztjük. - Miután megkelt, rizsliszttel megszórt deszkán újra összegyúrjuk, 4-5 lapos zsemlét formázunk belőle, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük. Fontos, hogy a sütőben legyen közben egy edény kevés vízzel, hogy ne száradjon ki túlságosan a ciabatta. A sütés végén megkenjük a kenyérkék tetejét egy kevés langyos vízzel. - Amikor elkészültek, konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni. - A töltelékhez megtisztítjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a padlizsánt, majd mindet hosszában szeletekre vágjuk. - Karikákra szeljük a vöröshagymát és a meghámozott céklát, ezután egy evőkanál étolajon mindkettőt megpirítjuk, végül sózzuk és fűszerezzük. - Közben egy kevés sóval olajon megpirítjuk a többi zöldséget is. - A ciabattákat keresztben felvágjuk, a sült zöldségekkel rétegenként töltjük meg. Azonnal tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.10.30.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |