|
||||||||||||||
|
Csirkecomb citromos-hagymás öntettel, újburgonyával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Tojásallergiások esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében az orvos utasítása alapján kerülendő.
Elkészítése: - A csirkecombokról mosás után lefejtjük a bőrét, két csapott mokkáskanál himalájai sóval bedörzsöljük, és egy evőkanál felolvasztott margarinon lassú tűzön pirítani kezdjük. Ha már megpirult, egy kevés vizet öntünk alá és úgy pároljuk tovább. - Az újburgonyáról lekaparjuk a héját, és alapos mosás után a másik evőkanál margarinon megpirítjuk, megsózzuk, majd fedő alatt megpároljuk. - Amikor az újburgonya és a hús már átsült és megpuhult, elkészítjük az öntetet: a rizstejet összekeverjük a rizsliszttel, a citromlével és a karikákra vágott újhagymával, beleszórjuk a köménymagot és egy csipetnyi sót. Alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve felforraljuk, a végén pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet. - A húst az újburgonyával és az öntettel együtt tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2013.06.01.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |