Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Csirkecomb citromos-hagymás öntettel, újburgonyával


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

Hozzávalók:

8 db felső csirkecomb

80 dkg apró szemű újburgonya

1 kis csokor petrezselyemlevél

2 evőkanál gluténtól és tejtől mentes margarin

3 gramm (3 csapott mokkáskanál) himalájai só

4 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 szál újhagyma

1 csapott mokkáskanál házilag őrölt köménymag

2 mokkáskanál frissen facsart citromlé

(lehet ízlés szerint)

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Tojásallergiások esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében az orvos utasítása alapján kerülendő.

 

Elkészítése:

- A csirkecombokról mosás után lefejtjük a bőrét, két csapott mokkáskanál himalájai sóval bedörzsöljük, és egy evőkanál felolvasztott margarinon lassú tűzön pirítani kezdjük. Ha már megpirult, egy kevés vizet öntünk alá és úgy pároljuk tovább.

- Az újburgonyáról lekaparjuk a héját, és alapos mosás után a másik evőkanál margarinon megpirítjuk, megsózzuk, majd fedő alatt megpároljuk.

- Amikor az újburgonya és a hús már átsült és megpuhult, elkészítjük az öntetet: a rizstejet összekeverjük a rizsliszttel, a citromlével és a karikákra vágott újhagymával, beleszórjuk a köménymagot és egy csipetnyi sót. Alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetve felforraljuk, a végén pedig hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.

- A húst az újburgonyával és az öntettel együtt tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2013.06.01.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva