Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Csokoládékrém


 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes desszert

 

Hozzávalók:

5 dkg kristálycukor

4 dkg garantáltan gluténmentes kakaó

7 dkg laktózmentes, gluténmentes vaj

(a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)

2 dl laktózmentes tej

4 mokkáskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

késhegynyi házilag őrölt szerecsendió

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A vajat alacsony hőfokon kezdjük olvasztani, rászórjuk a cukrot, és folyamatos keverés közben a megolvadt cukros vajhoz hozzáadjuk a kakaót is.

- A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáöntjük a kakaós vajhoz, beleszórjuk a szerecsendiót, és sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve.

 - Megvárjuk, amíg kissé hűl a krém, majd üvegkelyhekbe vagy talpas poharakba kanalazzuk, behűtjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva