Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamis majonézes  burgonya


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes,  tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

 - 5 db nagyobb  burgonya

 - 3 dl gluténtól és tejtől mentes, növényi eredetű, tejszínt helyettesítő krém

- 2 evőkanál frissen csavart lime vagy citrom

- 1 mokkáskanál só

- 1 csapott evőkanál gluténtól és tejtől mentes mustár

- 1 mokkáskanál kristálycukor

- 1 késhegynyi őrölt köménymag

- 1 kis csokor petrezselyem

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd megtisztítjuk.

- A teljesen kihűlt burgonyákat vékony karikára vágjuk.

- A főzőkrémet a mustárral, a citromlével, a cukorral, a sóval és az őrölt köménymaggal simára keverjük.

- A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

- A petrezselymet összevágjuk és a salátára szórjuk.

- Hidegen tálaljuk. Húsok mellé vagy hidegtálra kiváló.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva