|
||||||||||||||
|
Kókuszos eperfagyi
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért gluténérzékenyek mindig házilag darálják le. Elkészítése: - Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. - Turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés közben negyed óráig főzzük. Kissé be fog sűrűsödni. - Teljesen kihűtjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. - smét turmixoljuk, csak így lehet kihabosítani. - A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak. - A kókuszhabot néhány mozdulattal elkeverjük az eperben, úgy hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amiben fagyasztani fogjuk. - Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy. - A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, eperrel díszítjük. Azonnal el kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad. - A fagylalt nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és adalékanyagot. Tipp: Aki nem szereti a kókusz ízét, de tejmentesen szeretné elkészíteni, rizskrémet is használhat kókuszkrém helyett. Készült: 2012. 05.23. Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |