Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mandulás rizspuding


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

Hozzávalók 2 személyre:

2 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizs

2 dl gluténtól és tejtől mentes mandulatej

4 dkg garantáltan gluténmentes egész mandula

2 dkg kristálycukor

1 dl víz

a díszítéshez néhány szem garantáltan gluténmentes egész kardamom

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Kevés vízben sűrűre, ragacsosra főzzük a rizst, majd félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, botmixerrel krémesítjük.

- Ledarálunk vagy mozsárban apóra törünk 3 dkg mandulát, és kissé megpirítjuk.

- 2 dl mandulatejben csomómentesre keverjük a rizslisztet, hozzákeverjük a krémesített rizshez, és feltesszük főni.

- Közben egy edényben cukrot kezdünk pirítani, és amikor már kezd pirulni, ráöntjük a vizet, és ezt a szirupot a rizspudinghoz öntjük.

- Hagyjuk, hogy egyet forrjon a puding, majd hideg, margarinnal vékonyan kikent formába vagy pudingos tálkába öntjük.

- Megpirítjuk a maradék mandulát, és ezzel szórjuk meg a rizspuding tetejét.

- Kardamommal is díszíthetjük.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva