|
||||||||||||||
|
Mandulás rizspuding A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Kevés vízben sűrűre, ragacsosra főzzük a rizst, majd félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, botmixerrel krémesítjük. - Ledarálunk vagy mozsárban apóra törünk 3 dkg mandulát, és kissé megpirítjuk. - 2 dl mandulatejben csomómentesre keverjük a rizslisztet, hozzákeverjük a krémesített rizshez, és feltesszük főni. - Közben egy edényben cukrot kezdünk pirítani, és amikor már kezd pirulni, ráöntjük a vizet, és ezt a szirupot a rizspudinghoz öntjük. - Hagyjuk, hogy egyet forrjon a puding, majd hideg, margarinnal vékonyan kikent formába vagy pudingos tálkába öntjük. - Megpirítjuk a maradék mandulát, és ezzel szórjuk meg a rizspuding tetejét. - Kardamommal is díszíthetjük. Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |