Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tíz kicsi bagel


 

Tojásmentes, laktózmentes, tejfehérjementes péksütemény

 

 

Hozzávalók:

20 dkg búza finomliszt

4 kávéskanál cukor

1 dkg élesztő

1 dl víz

1 mokáskanál só

10 dkg tejtől mentes margarin

½ kiskanál só

1-1 kávéskanál szezámmag, lenmag és mák

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - Kimérjük és egy üvegtálba szitáljuk a lisztet, egy másik edénybe tesszük a 4 kávéskanál cukrot és az 1 dkg élesztőt.

 - Felmelegítjük a vizet, majd a cukros élesztőre öntjük, és állni hagyjuk néhány percig.

 - Folyékonyra olvasztjuk a margarint.

 - Az élesztős vizet a lisztre öntjük, megsózzuk, belecsurgatjuk a margarint és géppel az egészet egynemű tésztává keverjük.

  - Egy kis lisztet szórunk a tészta alá. Letakarva kelni hagyjuk egy órán át, ha túl lágy, egy kevés lisztet szitálunk rá, ezután egyszer átgyúrjuk. Újabb fél órán át kelesztjük.

 - Egy lábos vizet felforralunk, és közepes lángon/hőmérsékleten a tűzhelyen hagyjuk.

 - Tíz egyenlő darabra vágjuk a tésztát, hosszú hurkákat sodrunk belőlük, kör alakba tekerjük, összenyomjuk a végét.

- A tésztakarikákat a forró vízbe dobjuk, és amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kiemeljük és lecsöpögtetjük őket. Ha sokáig maradnak a vízben, akkor sűrűvé, keménnyé válnak sütés után. A bagelek tetejét megszórjuk lenmaggal, mákkal vagy szezámmaggal, és margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben 190 fokon pirulásig sütjük őket.

 - Langyosan tálaljuk, friss zöldségekkel, salátával, sonkával.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva