|
||||||||||||||
|
Tíz kicsi bagel
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Kimérjük és egy üvegtálba szitáljuk a lisztet, egy másik edénybe tesszük a 4 kávéskanál cukrot és az 1 dkg élesztőt. - Felmelegítjük a vizet, majd a cukros élesztőre öntjük, és állni hagyjuk néhány percig. - Folyékonyra olvasztjuk a margarint. - Az élesztős vizet a lisztre öntjük, megsózzuk, belecsurgatjuk a margarint és géppel az egészet egynemű tésztává keverjük. - Egy kis lisztet szórunk a tészta alá. Letakarva kelni hagyjuk egy órán át, ha túl lágy, egy kevés lisztet szitálunk rá, ezután egyszer átgyúrjuk. Újabb fél órán át kelesztjük. - Egy lábos vizet felforralunk, és közepes lángon/hőmérsékleten a tűzhelyen hagyjuk. - Tíz egyenlő darabra vágjuk a tésztát, hosszú hurkákat sodrunk belőlük, kör alakba tekerjük, összenyomjuk a végét. - A tésztakarikákat a forró vízbe dobjuk, és amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kiemeljük és lecsöpögtetjük őket. Ha sokáig maradnak a vízben, akkor sűrűvé, keménnyé válnak sütés után. A bagelek tetejét megszórjuk lenmaggal, mákkal vagy szezámmaggal, és margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsiben 190 fokon pirulásig sütjük őket. - Langyosan tálaljuk, friss zöldségekkel, salátával, sonkával.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |