Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

     Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

  eperleves

.

Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

25 dkg friss eper, 1/2 l tej, 2 evőkanál rizsliszt, 3 evőkanál cukor, 1  citromfű vagy mentalevél

 

Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel megmossuk, kevés tejjel és a cukorral darabosra turmixoljuk. 2 dl tejben simára keverjük a rizslisztet, összekeverjük a turmixolt eperrel.

Hozzákeverjük a maradék tejet és alacsony hőfokon állandóan keverve egyet forralunk rajta. Addigra besűrűsödik a leves. Amikor már nem forró, üvegtálba öntjük, citromfűvel vagy mentalevéllel  díszítjük. Behűtve tálaljuk.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás