
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg glutén-, tej- és tojásmentes spagetti
30
dkg sampion,
10 dkg vargányagomba
4 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém
10 dkg őrölt mandula
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1/2 mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 mokkáskanál oregánó
1/2 mokkáskanál frissen őrölt görögszéna (lepkeszegmag)
Elkészítése:
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeljük.
Egy evőkanál olajon megpirítjuk és sózzuk.
A főzőkrémet a fűszerekkel együtt a gombához keverjük és
összeforraljuk.
Forró vízben kifőzzük a spagettit 1 evőkanál olajjal. Leszűrjük.
A
mártást a tésztára halmozzuk, és a tetejére őrölt mandulát
szórunk.
|