Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 sült gombás rizs
.

.gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus  étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg csiperke gomba

2 zacskó gyorsrizs

50 dkg paradicsom, 6 db tv paprika

4-4 dl paradicsompüré és növényi eredetű főzőkrém

2 evőkanál apróra vágott dió

1-1 evőkanál étolaj és  rizsliszt

2 evőkanál apróra vágott bazsalikom

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

3 mokkáskanál só

1-1 teáskanál őrölt köménymag és csemegepaprika

1-1 mokkáskanál őrölt kardamom és chili

1 mokkáskanál cukor

1/2 -1/2 mokkáskanál őrölt feketebors és fahéj

Elkészítése:

Feltesszük főni a rizst egy mokkáskanál sóval, vízben.

A gombát, a tv paprikát és a paradicsomot alapos tisztítás után felkarikázzuk.

A paradicsompürét összekeverjük az egyik evőkanál bazsalikommal, egy mokkáskanál sóval, a csemegepaprikával, amerikai chilivel, a fahéjjal és a cukorral.

A növényi főzőkrémet összedolgozzuk a rizsliszttel, a másik evőkanál bazsalikommal, a petrezselyemmel, a dióval, a köménymaggal, a kardamommal, borssal.

Az olajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat.

Miután megfőtt a rizs, alaposan lecsöpögtetjük.

Az egyik zacskó rizst a tepsibe terítjük, egy réteg gombát, egy réteg paprikát, egy réteg paradicsomot borítunk rá.

A tetejére paradicsomos szószt öntünk.

A másik zacskó rizs kerül a tetejére, majd a gomba másik fele, a paprika másik fele és a paradicsom másik fele.

A tetejére szétterítjük a növényi főzőkrémes réteget.

Közepes hőmérsékleten negyed órán át,

majd alacsony hőmérsékleten készre  sütjük.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás