Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
      Ételallergia és táplálékintolerancia portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Médiaajánlat

Ételallergia kvíz

Impresszum

Ételallergia infó

Ételallergia blog

Táplálékallergia

Életmód

Allergia blog

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

   vegetáriánus töltött karalábé

.

gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes , tojásmentes, vegetáriánus étel

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

4 karalábé

5 evőkanál napraforgómag (héja nélkül)

1 kisebb cukkini

1/2 tv paprika

1 evőkanál szárított áfonya vagy egy teáskanál áfonyadzsem

2 evőkanál étolaj

2 csapott mokkáskanál só

1 mokkáskanál apróra vágott petrezselyem

1/2  mokkáskanál őrölt köménymag

1/2 mokkáskanál majoránna

1 késhegynyi törött feketebors

Elkészítése:

A karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, eltávolítjuk a héjukat.

Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága.

A kivájt belső részt egy evőkanál olajon a napraforgómaggal, az áfonyával, az apróra vágott paprikával és a fűszerekkel egy mokkáskanál sóval megfonnyasztjuk és puhára párolunk. Ez lesz a töltelék.

Közben a karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe keverjük a másik mokkáskanál sót. Negyed órán át főzzük lobogó vízben.

Ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét.

A megfőtt karalábét kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük.

Megtöltjük a töltelékkel.

Olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban közepes hőmérsékleten maximum húsz percen át sütjük.

Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Fogyaszthatjuk egy kevés növényi főzőkrémmel is.

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2009 Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás