| 
                   
                    
            
            Hozzávalók négy 
            személyre: 
              
              4 karalábé 
              
              5 evőkanál napraforgómag (héja nélkül) 
              
              1 kisebb cukkini 
              
              1/2 tv paprika 
              
              1 evőkanál szárított áfonya vagy egy 
              teáskanál áfonyadzsem 
              
              2 evőkanál étolaj 
              
              2 csapott mokkáskanál só 
              
              1 mokkáskanál apróra vágott petrezselyem 
              
              1/2  mokkáskanál őrölt köménymag 
              
              1/2 mokkáskanál majoránna 
              
              1 késhegynyi törött feketebors 
              Elkészítése: 
              
              A 
              karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, 
              eltávolítjuk a héjukat. 
              
              
              Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és 
              kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül 
              egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága. 
              
              A kivájt 
              belső részt egy evőkanál olajon a napraforgómaggal, az áfonyával, 
              az apróra vágott paprikával és a fűszerekkel egy mokkáskanál sóval 
              megfonnyasztjuk és puhára párolunk. Ez lesz a töltelék. 
              
              Közben a 
              karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe 
              keverjük a másik mokkáskanál sót. Negyed órán át főzzük lobogó 
              vízben. 
              
              
              Ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét. 
              
              A 
              megfőtt karalábét kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük. 
              
              
              Megtöltjük a töltelékkel. 
              
              Olajjal 
              kikent tepsiben vagy tűzálló tálban közepes hőmérsékleten maximum 
              húsz percen át sütjük. 
              
              Rizzsel 
              vagy burgonyával tálaljuk. 
              
              
              Fogyaszthatjuk egy kevés növényi főzőkrémmel is.  |