
Hozzávalók négy személyre:
8 szelet csontos karaj
(körülbelül 80-90 dkg)
35 dkg sárgarépa
35 dkg brokkoli
40 dkg burgonya
2 evőkanál extraszűz
olívaolaj
3 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál törött
feketebors
1 mokkáskanál füstízű só
1 mokkáskanál só
Elkészítése:
A
zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk.
A répát hosszú szeletekre
vágjuk, a burgonyát karikákra szeljük, a brokkolit rózsákra szedjük.
Egy evőkanál olívaolajjal
kikenünk egy tepsit, a karajszeleteket alaposan átmossuk,
lecsöpögtetjük.
Bedörzsöljük a füstízű só
felével.
A tepsibe rakjuk a
burgonyakarikákat, sózzuk, rátesszük a karajt, majd megborsozzuk.
A karajra halmozzuk a
brokkolit és répát, sózzuk, és meglocsoljuk a másik evőkanál
olívaolajjal.
A sütőben közepes
hőmérsékleten negyven percen át sütjük.
Ezután aláöntjük a
fehérbort, alufóliával lefedjük, és egy óra hosszat tovább pároljuk,
majd
az
alufóliát levéve megpirítjuk és forrón tálaljuk.
|