
Hozzávalók négy
személyre:
1/2 kg vegyes, tisztított
zöldség
1
db érett paradicsom
1 db tv paprika
10 dkg rizs
2 kávéskanál őrölt
pirospaprika
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál törött
fehérbors
1 mokkáskanál őrölt
köménymag
2 késhegynyi
sáfrány vagy kurkuma
2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A rizst megfőzzük a sóval
és a sárfánnyal.
A
paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, az
olajon sóval pár percig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, hozzákeverjük a
zöldségeket, a fűszereket és együtt tovább pároljuk.
Kevés vizet öntünk alá, amit addig pótolunk, amíg
a zöldségek megpuhulnak.
A rizst leszűrjük, a zöldségpörkölt mellé
tálaljuk. |