|
||||||||||||||
|
Almás-lekváros bukta
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.
Elkészítése: - A margarint a tészta összeállítása előtt húsz perccel meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. - A liszttel, vízzel, citromlével, fahéjjal, csipetnyi sóval és 10 dkg margarinnal lágy, teljesen homogén és sima tésztát gyúrunk. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. - 5 dkg margarinnal átgyúrjuk a tésztát, amíg ismét homogén nem lesz. Újabb fél órára a hűtőbe tesszük. - Fél óra elteltével ismét 5 dkg margarint dolgozunk el egyenletesen a tésztában. Ezután két órán át pihentetjük hűtőszekrényben. - Meghámozzuk és kivágjuk a magházát a 4 szem almának, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. - Alaposan kicsavarjuk az alma levét, és a reszeléket összekeverjük két evőkanál kemény eperlekvárral. - Ha a tészta eleget pihent, a hűtőből kivesszük, maximum 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, 10x10-es kockákra vágjuk, egy-egy kiskanálnyi tölteléket a kockák közepére teszünk, félbehajtjuk a kockákat, és a széleket eldolgozzuk. - Előmelegített sütőben 200 fokon rózsaszínűre sütjük a buktákat. - Másnap a legjobb, ha letakarva pihentetjük, mert akkorra a tészta összepuhul a töltelékkel. Tipp: - A tésztát nem kell kinyújtani és hajtogatni a pihentetések után. - Hozzáadott cukrot kizárólag a lekvár tartalmaz! - A tésztát előző nap is össze lehet állítani.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |