|
||||||||||||||
|
Citromfagyi csokoládéöntettel
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Lereszeljük egy kezeletlen citrom héját. - A citromokat alapos mosás után meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk. - 10 dkg cukorral feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, és folyamatosan kavargatva sziruposra főzzük. - A megfőtt citromzseléhez hozzákeverjük a rizskrémet, a szójakrémet és a reszelt citromhéj felét, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről, és ha már kihűlt, botmixerrel krémesítjük. - Arra alkalmas edényben a fagyasztóba tesszük fél napra. Mielőtt tálalnánk, elkészítjük a csokoládéöntetet: A margarint lassú tűzön megolvasztjuk, beleszórunk 1 evőkanál kristálycukrot, megvárjuk, míg elolvad, majd hozzákeverjük a kakaót, a vizet, és egyet forralunk rajta. - Ha már kihűlt, de még folyékony, a kiadagolt fagylaltra csurgatjuk. - A fagylaltot amarántmaggal és reszelt citromhéjjal díszíthetjük.
Készült: 2012.07.11. Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |