Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Datolyás-túrós briós


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Laktózmentes péksütemény

Ez egy igazi briós! Illatos, puha, harapni való. Az íze meg valóban fantasztikus, hiszen a tésztájában datolya és túró van.

 

Hozzávalók:

1,5 dl laktózmentes tej

2 evőkanál+2 kávéskanál  kristálycukor

1,25 dkg friss élesztő

7 dkg laktózmentes vaj

30 dkg liszt

1 tojás

2 evőkanál laktózmentes túró

7-8 szem datolya

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Langyosra melegítjük a tejet, egy kis cukrot szórunk bele és belemorzsoljuk az élesztőt.

- Puhára olvasztjuk a vajat.

- 25 dkg lisztre ütünk egy tojást, beleszórunk 2 evőkanál cukrot, ráöntjük az élesztős tejet,  és hozzákeverjük a puhára olvadt vajat.

- Géppel összekeverjük a tésztát, majd egy-másfél órán át langyos helyen kelesztjük.

- Ha a tészta megkelt, a kimagozott és apróra vágott datolyával, a 2 evőkanál laktózmentes túróval és a maradék 5 dkg liszttel alaposan összedolgozzuk.

- 12 egyenlő részre vágjuk a tésztát. A darabokból hosszú hengert formázunk, csiga alakban feltekerjük.

- Hideg vízzel vagy tojással megkenjük a csigákat, kristálycukrot szórunk a tetejükre, és 150-160 fokon aranybarnára sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva