|
||||||||||||||
|
Datolyás-túrós briós A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Langyosra melegítjük a tejet, egy kis cukrot szórunk bele és belemorzsoljuk az élesztőt. - Puhára olvasztjuk a vajat. - 25 dkg lisztre ütünk egy tojást, beleszórunk 2 evőkanál cukrot, ráöntjük az élesztős tejet, és hozzákeverjük a puhára olvadt vajat. - Géppel összekeverjük a tésztát, majd egy-másfél órán át langyos helyen kelesztjük. - Ha a tészta megkelt, a kimagozott és apróra vágott datolyával, a 2 evőkanál laktózmentes túróval és a maradék 5 dkg liszttel alaposan összedolgozzuk. - 12 egyenlő részre vágjuk a tésztát. A darabokból hosszú hengert formázunk, csiga alakban feltekerjük. - Hideg vízzel vagy tojással megkenjük a csigákat, kristálycukrot szórunk a tetejükre, és 150-160 fokon aranybarnára sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |