|
||||||||||||||
|
Diabetikus túrókrémes kocka
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Gluténérzékenyek csak garantáltan gluténmentes édesítőszert használjanak. Ha a csomagoláson nem találunk információt, kérjünk írásos információt a gyártótól. Elkészítése: A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A három tojás sárgáját krémesre keverjük a 25 gramm édesítőszerrel és a 80 gramm rizsliszttel, majd kanalanként beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A margarinnal és rizsliszttel kikent kis méretű tepsibe töltjük, és előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük. A túrót habosra keverjük a 30 gramm édesítőszerrel és a 20 gramm natúr joghurttal, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kihűlt piskótalapot keresztben felvágjuk, majd 5x5 cm-es kockákra szeljük, a kockákat pedig egyenként megtöltjük a túrókrémmel.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |