Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Eperkrémes kosárka

 

Gluténmentes, laktózmentes desszert

Hozzávalók a kosárkához:

15 dkg gluténtől és tejfehérjétől mentes margarin

10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

5 dkg élesztő nélküli gluténmentes kenyérliszt

1 egész tojás

1/2 csomag gluténtól és tejtől mentes sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

10 dkg házilag darált porcukor

1 csomag  vaníliás cukor

1 kiskanálnyi laktózmentes tejföl

kosárkaformák

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet, rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

Hozzávalók  a krémhez:

2 dl garantáltan gluténmentes rizstej

1 csomag gluténtól és tejtől mentes  vaníliás cukor

4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

3 csapott  evőkanál házilag darált porcukor

15 dkg laktózmentes vaj (a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani)

5-6 szem eper

A díszítéshez:

néhány szem eper

Elkészítése:

- Szárazon összekeverjük a kukoricalisztet, a rizslisztet és a kenyérlisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a laktózmentes vajjal, úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Összegyúrjuk a tojással és a tejföllel, negyed órára hideg helyre tesszük pihentetni.

- Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát körülbelül 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárkaformákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget.

- Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos  hőmérsékleten halvány  rózsaszínre sütjük; hamar elkészül. Még melegen, óvatosan kifordítjuk a formából.

- 2 dl rizstejjel és 4 csapott evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet főzünk.

-  Amikor már kihűlt a krém, hozzákeverünk 15 dkg laktózmentes vajat és 3 csapott evőkanál porcukrot, ezután gépi habverővel habosra keverjük.

- Apróra vágjuk az epret, és beleforgatjuk a teljesen kihűlt krémbe.

- Megtöltjük  a kosárkákat, eperrel díszítjük a krémet és máris tálaljuk a süteményeket.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva