|
||||||||||||||
|
Eperkrémes kosárka
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet, rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal! Hozzávalók a krémhez: 2 dl garantáltan gluténmentes rizstej 1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor 4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt 3 csapott evőkanál házilag darált porcukor 15 dkg laktózmentes vaj (a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani) 5-6 szem eper A díszítéshez: néhány szem eper Elkészítése: - Szárazon összekeverjük a kukoricalisztet, a rizslisztet és a kenyérlisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a laktózmentes vajjal, úgy, hogy ne maradjanak benne darabok. - Összegyúrjuk a tojással és a tejföllel, negyed órára hideg helyre tesszük pihentetni. - Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát körülbelül 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárkaformákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget. - Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten halvány rózsaszínre sütjük; hamar elkészül. Még melegen, óvatosan kifordítjuk a formából. - 2 dl rizstejjel és 4 csapott evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet főzünk. - Amikor már kihűlt a krém, hozzákeverünk 15 dkg laktózmentes vajat és 3 csapott evőkanál porcukrot, ezután gépi habverővel habosra keverjük. - Apróra vágjuk az epret, és beleforgatjuk a teljesen kihűlt krémbe. - Megtöltjük a kosárkákat, eperrel díszítjük a krémet és máris tálaljuk a süteményeket.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |