|
||||||||||||||
|
Eperszív torta
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet és rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!
Elkészítése: Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk. Piskóta alap: - A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük. - A félig felvert tojáshoz kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük. - A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze. Így folytatjuk, míg mind a 3 kanál liszt bele nem kerül a tésztába. - Kevés margarinnal kikenünk, majd kevés rizsliszttel megszórunk egy szív alakú tortaformát. Beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, 150 fokon megsütjük. A sütési idő kb. 10 perc. Krém: - A rizstejet felforraljuk a vaníliarúddal. Elkészítjük a pudingot előírás szerint 2 evőkanál cukorral, tej helyett rizstejjel. Folyamatos keverés közben hűtjük. - Amikor már langyos, kivesszük a vaníliarudat, belekeverjük a margarint. A kihűlt pudingot gépi habverővel kikeverjük. - A krémet a tésztára kenjük, kirakjuk a félbe vagy szeletekre vágott eperrel. Bevonat: Elkészítjük a tortazselét előírás szerint 1 evőkanál cukorral, és pár csepp citrommal. Kanalanként szétterítjük a süteményen.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012. 03.09
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |