Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Eperszív torta

 

Gluténmentes, tejmentes sütemény

Hozzávalók a sütemény alaphoz:

3 tojás

3 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

3 evőkanál kristálycukor

1 kiskanálnyi garantáltan gluténmentes rizsliszt

kevés gluténtől és tejtől mentes  margarin

A krémhez és a díszítéshez:

1 zacskó gluténtől és tejtől mentes pudingpor

1 zacskó gluténtől és tejtől mentes tortazselé por

3 evőkanál kristálycukor

2,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

1 evőkanál gluténtől és tejtől mentes margarin

1 fél rúd vanília

20 dkg eper és pár csepp citrom

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet és rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

 

Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk.

Piskóta alap:

- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük.

-  A félig felvert tojáshoz kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben tovább habosítjuk. Amikor a hab már elég kemény, hozzáöntjük a tojások sárgáját, és együtt is felverjük.

- A kész habba kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Egy kanálnyit szétszórunk a habon, keverőkanállal óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze. Így folytatjuk, míg mind a 3 kanál liszt bele nem kerül a tésztába.

- Kevés margarinnal kikenünk, majd kevés rizsliszttel megszórunk egy szív alakú tortaformát. Beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, 150 fokon megsütjük. A sütési idő kb. 10 perc.

Krém:

- A rizstejet felforraljuk a vaníliarúddal. Elkészítjük a pudingot előírás szerint 2 evőkanál cukorral, tej helyett rizstejjel. Folyamatos keverés közben hűtjük.

- Amikor már langyos, kivesszük a vaníliarudat, belekeverjük a margarint. A kihűlt pudingot gépi habverővel kikeverjük.

- A krémet a tésztára kenjük, kirakjuk a félbe vagy szeletekre vágott eperrel.

Bevonat:

Elkészítjük a tortazselét előírás szerint 1 evőkanál cukorral, és pár csepp citrommal. Kanalanként szétterítjük a süteményen.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012. 03.09

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva