Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Epres-zöldcitromos krémdesszert


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes édesség

Hozzávalók:

 a piskótához:

 2 evőkanál garantáltan gluténmentes  kukoricaliszt

 2 tojás

 2 evőkanál kristálycukor

 az öntethez:

15 dkg földieper

1 evőkanál kristálycukor

a krémhez:

20 dkg zsírszegény, laktózmentes, gluténmentes  krémtúró

 1-2 evőkanál házilag darált porcukor ízlés szerint

 2 dl laktózmentes tejszín

 fél vegyszeres kezelés nélküli lime lereszelt héja

 4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes szeletelt mandula

a díszítéshez:

1 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes szeletelt mandula

fél vegyszeres kezelés nélküli lime lereszelt héja

 pár szem eper

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Piskótát sütünk a kukoricaliszttel, a tojással és 2 evőkanál cukorral. Amikor kihűlt, felkockázzuk.

- Botmixerrel elkészítjük az epres öntetet: 7,5 dkg epret szétzúzunk 1 evőkanál kristálycukorral.

- Az eper másik felét vékony szeletekre vágjuk.

- A krémtúrót a porcukorral krémesre keverjük.

- Habbá verjük a laktózmentes tejszínt és óvatosan a túróhoz keverjük, majd belekeverjük fél lime lereszelt héját.

- 4 kehely aljára halmozzuk a piskótakockákat, ezután elosztjuk a kelyhekbe az epres öntetet,.

- A krémet,  a mandulát és az eperszeleteket rétegesen rakjuk a kelyhekbe.

- Az utolsó sor krémet eperszeletekkel, mandulával és fél lime lereszelt héjával díszítjük. Behűtve tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva - Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva