Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Ananászos hús


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

.

Hozzávalók négy személyre:

8 szelet csirkemell

2 doboz ananászkonzerv

3 dl gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

1 kávéskanál só

5 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

fél-fél mokkáskanálnyi törött rózsabors és őrölt fehérbors

(Ha gyerekeknek készítjük, vagy  nem szeretjük az édes-csípős ízeket, a borsot elhagyhatjuk.)

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Tojásérzékenyek esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében, az orvos utasítása alapján kerülendő.

Elkészítése:

- A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.

- A margarint megolvasztjuk, belerakjuk a szeleteket, mindkét oldalukat gyorsan megpirítjuk, majd puhára pároljuk a fehér borssal.

- A húst kivesszük a margarinból, és a megmaradt margarinon pár percig pároljuk az ananászszeleteket.

- Az ananász levét felforraljuk és besűrítjük az előzőleg rizsliszttel és rózsa borssal simára kevert főzőkrémmel.

- Az ananászszeleteket a hús mellé helyezzük, leöntjük a szósszal.

lFotó: Copyright © Ferenczi Péter - Szőke Péter. Minden jog fenntartva.

Forrás:

Szegedi Éva:

Ételallergiások receptkönyve -  Az előételtől a desszertig

Alexandra Kiadó 2006.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva