Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Citromos-diós szelet


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

Hozzávalók a tésztához:

14 dkg házilag darált porcukor

15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

18 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

14 dkg házilag darált dió

1 dl garantáltan gluténmentes rizstej

3 tojás fehérje

egy fél, vegyszeres kezelés nélküli citrom lereszelt héja

2 evőkanál frissen facsart citromlé

egy fél zacskó gluténtól és tejtől mentes sütőpor

Hozzávalók a citromos cukormázhoz:

30 dkg házilag darált porcukor

3 tojás sárgája

egy fél, vegyszeres kezelés nélküli citrom lereszelt héja

3 evőkanál frissen facsart citromlé

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

1. A margarint 15 dkg porcukorral, a fél citrom reszelt héjával és a citromlével habosra keverjük.

2. Összekeverjük a kukoricalisztet és a sütőport.

3. Kemény habbá verjük a 3 tojásfehérjét.

4. A habos margarinkrémhez keverjük a diót, a sütőporos kukoricalisztet és a rizstejet, majd összedolgozzuk. A rizstejet ne egyszerre öntsük bele, csak annyit használjunk fel belőle, hogy a tészta sűrű maradjon.

5. A kemény tojásfehérje habot óvatosan a tésztához forgatjuk fakanállal, úgy, hogy össze ne törjük.

6. A margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük a tésztát.

7. Előmelegített sütőben először 180-200, majd 8-10 perc elteltével 150 fokon rózsaszínre sütjük. A sütési idő körülbelül fél óra.

8. Mielőtt teljesen megsül a tészta, a cukormázhoz habosra keverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével.

9. Ahogy a sütőből kivesszük a kész tésztát, a forró süteményre öntjük a mázat, ha kell, egyenletesen szétterítjük. Állni hagyjuk 10 percig, amíg a máz megfő a tésztán.

10. Amikor kihűlt, legalább fél napra hűvös helyre tesszük, hogy megszáradjon a máz.

11. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva