Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Citromos lencseleves


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

A lencse jól emészthető, nem allergén, magas fehérjetartalmú étel. Téli és kora tavaszi  hónapokban hasznos tápanyagokhoz juttatja szervezetünket, amellett olcsó és ízletes is. Csak olyan lencsét vásároljuk, amely csomagolásán fel van tüntetve, hogy betakarítás, tárolás, csomagolás közben nem szennyeződhetett gluténnal.

Zsírszegény étel, rántás helyett habarással készült. (A rántással való sűrítés gyermekeknek, de még felnőttek számára is egészségtelen, mivel felhevített zsiradékkal készül. )

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan lencsét vásároljuk, amely csomagolásán fel van tüntetve, hogy betakarítás, tárolás, csomagolás közben nem szennyeződhetett gluténnal.

Gyerekeknek bors nélkül készítsük!

 

Hozzávalók:

30 dkg garantáltan gluténmentes lencse

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1/2 kápia paprika

1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

1 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

2 mokkáskanál só

1 mokkáskanál őrölt fehérbors

1 mokkáskanál őrölt kömény

1/4 vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

1 evőkanál friss citromlé

1 mokkáskanál tárkony

1 gerezd reszelt fokhagyma

1 evőkanál reszelt vöröshagyma

1 evőkanálnyi szárított vagy friss vágott petrezselyem

1-2 kávéskanál garantáltan gluténmentes paradicsompüré

 

Elkészítése:

- A lencsét átválogatjuk és alaposan megmossuk.

- A zöldséget és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a kápia paprikát feldaraboljuk.

- A hozzávalókat a fűszerekkel és ízesítőkkel (só, kömény, fehérbors, tárkony, fokhagyma, vöröshagyma, kápia paprika, paradicsomlé, citromhéj) feltesszük főni több vízben, mint ami ellepi.

- Amikor a lencse a zöldségfélékkel megpuhult, a rizsliszttel és a rizstejjel habarást készítünk.

Lassan adagoljuk a forró leveshez. Megszórjuk petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta.

- A citromlét a még meleg, de már nem forró leveshez keverjük.

- További ízesítéshez citromlét adhatunk az asztalra.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva