|
||||||||||||||
|
Citromos lencseleves
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan lencsét vásároljuk, amely csomagolásán fel van tüntetve, hogy betakarítás, tárolás, csomagolás közben nem szennyeződhetett gluténnal. Gyerekeknek bors nélkül készítsük!
Hozzávalók: 30 dkg garantáltan gluténmentes lencse 2 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 1/2 kápia paprika 1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt 1 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej 2 mokkáskanál só 1 mokkáskanál őrölt fehérbors 1 mokkáskanál őrölt kömény 1/4 vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja 1 evőkanál friss citromlé 1 mokkáskanál tárkony 1 gerezd reszelt fokhagyma 1 evőkanál reszelt vöröshagyma 1 evőkanálnyi szárított vagy friss vágott petrezselyem 1-2 kávéskanál garantáltan gluténmentes paradicsompüré
Elkészítése: - A lencsét átválogatjuk és alaposan megmossuk. - A zöldséget és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a kápia paprikát feldaraboljuk. - A hozzávalókat a fűszerekkel és ízesítőkkel (só, kömény, fehérbors, tárkony, fokhagyma, vöröshagyma, kápia paprika, paradicsomlé, citromhéj) feltesszük főni több vízben, mint ami ellepi. - Amikor a lencse a zöldségfélékkel megpuhult, a rizsliszttel és a rizstejjel habarást készítünk. Lassan adagoljuk a forró leveshez. Megszórjuk petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta. - A citromlét a még meleg, de már nem forró leveshez keverjük. - További ízesítéshez citromlét adhatunk az asztalra.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |