Információk:
-
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
-
Az
import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az
EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig
tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú
almát használjunk.
-
Csak házilag lereszelt citromhéjat használjunk, az előre lereszelt
citromhéj glutént tartalmazhat.
-
A kereskedelemben kapható citromok héját
különböző fényező, párolgáscsökkentő, romlás-
illetve gombaellenes szerrel kezelik, és ezért felhasználásuk
veszélyeztetheti az egészséget, még lemosás után sem használhatók.
Csak a garantáltan vegyszeres kezelés nélküli citrom héját
használjuk fel. Az ilyen áru csomagolásán ez fel van tüntetve.
Elkészítése:
- 1,5
liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, fahéjjal és
fél citrom lereszelt héjával. Kb. 2-3 percig forraljuk, majd
beleöntjük a fél citrom levét.
- Közben
az almákat félbevágjuk, megtisztítjuk, és kivágjuk a közepét.
1-2
percig főzzük az almákat a fűszeres vízben, nem szabad túlfőzni,
mert könnyen szétesik. Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet
megtölteni.
- A vajat
kikeverjük 1 evőkanál porcukorral, a túrót áttörjük a másik evőkanál
porcukorral. A kettőt alaposan összedolgozzuk, fokozatosan
hozzáadagolva fél citrom levét, és 1/2 citrom lereszelt héját. A krémmel
megtöltjük az almákat.
-
Díszíthetjük bármely idényjellegű gyümölccsel vagy befőttel. Behűtve fogyasztjuk.
Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|