Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Citromos túrókrémmel töltött alma


 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók:

.

4 db nagyobb alma

1 db vegyszeres kezelés nélküli citrom

4-5 szem szegfűszeg

1-2 darab egész fahéj

25 dkg laktózmentes túró

5 dkg laktózmentes vaj

1 evőkanál házilag darált porcukor

 

Fotó: sxc.hu

Információk:

  • Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

  • Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.

  • Csak házilag lereszelt citromhéjat használjunk, az előre lereszelt citromhéj glutént tartalmazhat.

  • A kereskedelemben kapható citromok héját különböző fényező, párolgáscsökkentő, romlás- illetve gombaellenes szerrel kezelik, és ezért felhasználásuk veszélyeztetheti az egészséget, még lemosás után sem használhatók. Csak a garantáltan vegyszeres kezelés nélküli citrom héját használjuk fel. Az ilyen áru csomagolásán ez fel van tüntetve.

Elkészítése:

- 1,5 liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel,  fahéjjal és fél citrom lereszelt héjával. Kb. 2-3 percig forraljuk, majd beleöntjük a  fél citrom levét.

- Közben az almákat félbevágjuk, megtisztítjuk, és kivágjuk a közepét.

1-2 percig főzzük az almákat a fűszeres vízben, nem szabad túlfőzni, mert könnyen szétesik. Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet megtölteni.

- A vajat kikeverjük 1 evőkanál porcukorral, a túrót áttörjük a másik evőkanál porcukorral. A kettőt alaposan összedolgozzuk, fokozatosan hozzáadagolva fél citrom levét, és 1/2 citrom lereszelt héját. A krémmel megtöltjük az almákat.

- Díszíthetjük bármely idényjellegű gyümölccsel vagy befőttel. Behűtve fogyasztjuk.

Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva