Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerű csokoládés szelet


 

 www.irimiasfoto.hu

Gluténmentes, laktózmentes sütemény

Gluténmentes  lisztkeverékekből könnyebben készíthetünk süteményeket, mintha mi magunk állítunk össze ilyen keveréket.

A lisztkeverékek vásárlásakor alaposan meg kell nézni az összetevőket, van-e köztük olyan, amelyre érzékenyek vagyunk.

A készen vásárolt süteményliszt garantáltan gluténmentes legyen! Ezt a gyártónak valamilyen módon fel kell tüntetni a csomagoláson.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

1 bögre (2,5 dl) garantáltan gluténmentes, laktózmentes, készen vásárolt sütemény lisztkeverék

2 tojás

4 evőkanál étolaj

4 evőkanál laktózmentes natúr joghurt

1 evőkanál kakaó

4 evőkanál cukor

½ tábla (5 dkg) apróra tört garantáltan gluténmentes, laktózmentes étcsokoládé

1/3 csomag gluténtól, tejtől mentes sütőpor

1 kávéskanálnyi laktózmentes vaj (a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)

2 dl gluténtól és laktóztól mentes habtejszín

Elkészítése:

- A tojás habosra keverjük a cukorral.

- Hozzákeverjük a joghurtot, az olajat és a kakaót.

- Kisebb adagonként beleforgatjuk a lisztet és az apróra tört csokoládét.

- Kivajazunk egy kisebb tepsit, kevés gluténmentes lisztet szétrázunk benne.

- A kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.

- Előmelegített sütőben 200 °C-on megsütjük. 25-30 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizhetjük, nyers-e még a tészta.

- Gluténtől és laktóztól mentes tejszínhabbal, vagy növényi habbal, reszelt glutén- és laktózmentes csokoládéval díszítjük. Frissen a legjobb!

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Irimiás László. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva