|
||||||||||||||
|
Egyszerű csokoládés szelet
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók: 1 bögre (2,5 dl) garantáltan gluténmentes, laktózmentes, készen vásárolt sütemény lisztkeverék 2 tojás 4 evőkanál étolaj 4 evőkanál laktózmentes natúr joghurt 1 evőkanál kakaó 4 evőkanál cukor ½ tábla (5 dkg) apróra tört garantáltan gluténmentes, laktózmentes étcsokoládé 1/3 csomag gluténtól, tejtől mentes sütőpor 1 kávéskanálnyi laktózmentes vaj (a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.) 2 dl gluténtól és laktóztól mentes habtejszín Elkészítése: - A tojás habosra keverjük a cukorral. - Hozzákeverjük a joghurtot, az olajat és a kakaót. - Kisebb adagonként beleforgatjuk a lisztet és az apróra tört csokoládét. - Kivajazunk egy kisebb tepsit, kevés gluténmentes lisztet szétrázunk benne. - A kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. - Előmelegített sütőben 200 °C-on megsütjük. 25-30 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizhetjük, nyers-e még a tészta. - Gluténtől és laktóztól mentes tejszínhabbal, vagy növényi habbal, reszelt glutén- és laktózmentes csokoládéval díszítjük. Frissen a legjobb!
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Irimiás László. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |