|
||||||||||||||
|
Diétás madársaláta csirkehússal A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók az öntethez: 3 kiskanál extra szűz olívaolaj 3 gramm friss gyömbér 1 kis csokor apróra vágott metélőhagyma 1 kiskanál apróra vágott petrezselyem csipetnyi só
Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, majd puhára pároljuk. Megvárjuk, amíg lehűl, mert hidegen adjuk a salátához. A madársalátáról a gyökérrészt eltávolítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A megtisztított vajretket vékony csíkokra szeljük, a paradicsomokat négyfelé vágjuk. Elkészítjük az öntetet: a gyömbért lereszeljük, az apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel, valamint az olívaolajjal, kevés sóval kikeverjük. Salátás tálba tesszük a hozzávalókat, a tetejére csurgatjuk az öntetet, ezután egyszer átkeverjük az egészet. Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |