|
||||||||||||||
|
Diós cipó A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Diót csak az szórjon a tésztára, aki biztosan nem allergiás rá! Ne használjunk kenyérlisztet, szárított élesztőt és darálva csomagolt diót! Elkészítése: - Az élesztőt meleg vízzel és cukorral elkeverjük. - A lisztre öntjük, és az összetevőkből gyúrunk egy kis bucit. - 2 órán át meleg helyen kelesztjük egy tálban, konyharuhával letakarva. - Kelesztés után kis lapos cipókat formázunk a tésztából, megkenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk dióval. - Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg szép rózsaszínűvé válik a cipók teteje. A sütőbe egy kis edénybe vizet tehetünk párologni, hogy a cipó ne száradjon ki.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |