Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Diós cipó


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Laktózmentes,  tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Ha tartósítószer-mentes és adalékanyag-mentes kenyeret szeretnénk enni, próbáljunk meg otthon kenyeret, cipót sütni. Nem kell hozzá kenyérsütő gép.

Hozzávalók 2 cipóhoz:

0,5 dkg friss élesztő

1,5 dl meleg víz

egy csipet kristálycukor

20 dkg finomliszt

1 evőkanál házilag darált dió

egy csipet só

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Diót csak az szórjon a tésztára, aki biztosan nem allergiás rá! Ne használjunk kenyérlisztet, szárított élesztőt és darálva csomagolt diót!

Elkészítése:

- Az élesztőt meleg vízzel és cukorral elkeverjük.

- A lisztre öntjük, és az összetevőkből gyúrunk  egy kis bucit.

- 2 órán át meleg helyen kelesztjük egy tálban, konyharuhával letakarva.

- Kelesztés után kis lapos cipókat formázunk a tésztából, megkenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk dióval.

- Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg szép rózsaszínűvé  válik a cipók teteje. A sütőbe egy kis edénybe vizet tehetünk párologni, hogy a cipó ne száradjon ki.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva