Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Diós-ribizlis sütemény


Gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus desszert

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

15 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 tojás sárgája

3 dkg  friss élesztő

3 evőkanál laktózmentes tej

egy mokkáskanálnyi vegyszermentes házilag reszelt citromhéj

15 libazsír vagy gluténtól és tejtől mentes margarin 

 3 evőkanál kristálycukor

kevés gluténtől és tejfehérjétől mentes margarin a tepsi kikenéséhez

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A készen vásárolt reszelt citromhéj glutént tartalmazhat!

A készen vásárolt tört és darált dió glutént tartalmazhat!

 

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg ribizli

4 evőkanál cukor

5+1 evőkanál házilag tört és darált darált darált dió

1 csomag gluténtól és tejtől mentes  vaníliás cukor vagy kevés őrölt bourbon vanília

 

Elkészítése:

- A kukoricalisztet és a rizslisztet összedolgoztuk a tojássárgával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a langyos laktózmentes tejben felfuttatott élesztővel.

- Negyed órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt a ribizlit leszedjük száráról, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.

- A cukorral és vaníliával dzsem állagúvá főzzük, majd félretesszük hűlni.

- Egy kisebb tepsit kikenünk margarinnal és egyenletes megszórjuk kevés rizsliszttel. A tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk, a nagyobb felével kibéleljük a tepsit.

- Megkenjük a ribizlivel, rászórunk 4 evőkanál darált diót.

- Ezután kinyújtjuk a kisebb tésztarészt, a töltelékre fektetjük.

- A tészta tetejét megkenjük egész tojással, megszórjuk a maradék dióval és egy kevés kristálycukorral.

- Sütés előtt megszurkáljuk a tetejét villával, hogy  a gőz távozhasson.

- Közepes hőmérsékleten huszonöt percig sütjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva