|
||||||||||||||
|
Diós-ribizlis sütemény
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A készen vásárolt reszelt citromhéj glutént tartalmazhat! A készen vásárolt tört és darált dió glutént tartalmazhat!
Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg ribizli 4 evőkanál cukor 5+1 evőkanál házilag tört és darált darált darált dió 1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor vagy kevés őrölt bourbon vanília
Elkészítése: - A kukoricalisztet és a rizslisztet összedolgoztuk a tojássárgával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a langyos laktózmentes tejben felfuttatott élesztővel. - Negyed órán át pihentetjük a tésztát, ezalatt a ribizlit leszedjük száráról, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük. - A cukorral és vaníliával dzsem állagúvá főzzük, majd félretesszük hűlni. - Egy kisebb tepsit kikenünk margarinnal és egyenletes megszórjuk kevés rizsliszttel. A tésztát egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk, a nagyobb felével kibéleljük a tepsit. - Megkenjük a ribizlivel, rászórunk 4 evőkanál darált diót. - Ezután kinyújtjuk a kisebb tésztarészt, a töltelékre fektetjük. - A tészta tetejét megkenjük egész tojással, megszórjuk a maradék dióval és egy kevés kristálycukorral. - Sütés előtt megszurkáljuk a tetejét villával, hogy a gőz távozhasson. - Közepes hőmérsékleten huszonöt percig sütjük.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |