|
||||||||||||||
|
Eperleves A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Eperlevest kizárólag forralással készítsünk! Csak frissen fogyasztható! Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak friss, egészséges, ép eperszemeket használjunk fel, és bő folyó vízzel mossuk meg!
Elkészítése: - Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel alaposan megmossuk, műanyag késsel kisebb darabokra vágjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. - Kevés tejjel és a cukorral darabosra turmixoljuk. - 2 dl tejben simára keverjük a rizslisztet, összekeverjük a turmixolt eperrel. - Hozzákeverjük a maradék tejet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, alacsony hőfokon állandóan keverve felforraljuk, közben besűrűsödik a leves. - Hideg vízbe állítva gyorsan lehűtjük. Amikor már nem forró, üvegtálba öntjük, citromfűvel díszítjük. Behűtve tálaljuk. Recept és fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Publikálva: 2007. 04.29.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |