Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eperleves


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

25 dkg friss eper

1/2 l laktózmentes tej

2 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 evőkanál kristálycukor

1  szál citromfű  a díszítéshez

1 csomag gluténtól és laktóztól mentes vaníliás cukor

 

Információk:

Eperlevest kizárólag forralással készítsünk! Csak frissen fogyasztható!

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak friss, egészséges, ép eperszemeket használjunk fel, és bő folyó vízzel mossuk meg!

 

Elkészítése:

- Az epret megtisztítjuk, folyó vízzel alaposan megmossuk, műanyag késsel kisebb darabokra vágjuk. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

- Kevés tejjel és a cukorral darabosra turmixoljuk.

- 2 dl tejben simára keverjük a rizslisztet, összekeverjük a turmixolt eperrel.

- Hozzákeverjük a maradék tejet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, alacsony hőfokon állandóan keverve felforraljuk, közben besűrűsödik a leves.

- Hideg vízbe állítva gyorsan lehűtjük. Amikor már nem forró, üvegtálba öntjük, citromfűvel díszítjük. Behűtve tálaljuk.

Recept és fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Publikálva: 2007. 04.29.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva