Elkészítése:
Az
elkészítés lényege a hosszú ideig, nem
túl magas hőmérsékleten való sütés. Így a hozzávalók íze
jobban érvényesül, a hús belül szép rózsaszín marad, a
széle pedig nem szárad ki. A sütési idő 2-3 óra.
- A húst
megmossuk, és jól lecsöpögtetjük.
- Az
olajba belekeverjük a gyömbért, a borsot, a szerecsendiót,
a sót és a lereszelt fokhagymát. Átkenjük vele a húst,
fóliával letakart tálban egy
napra hűtőszekrénybe tesszük.
-
Serpenyőben magas hőfokon a hús minden oldalát gyorsan
átsütjük.
- Ezután
alacsony hőfokon, kevés vizet aláöntve, lefedve pároljuk.
Amikor
félig megsült, mellédobunk egy paprikát és egy
vöröshagymát negyedekre vágva, leöntjük mustáros vízzel.
- Közben a
zöldséget és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
- A sütés
utolsó harmadában adjuk a húshoz a fügét, a datolyát,
a répát és a petrezselyemgyökeret. Együtt pároljuk puhára.
-
Felszeletelve tálaljuk, könnyű köretnek párolt rizst
adhatunk hozzá.
Recept:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
|