|
|||||||||||||||||
|
Gluténmentes, laktózmentes linzer
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
A díszítéshez: garantáltan gluténmentes, házilag szeletelt mandulaforgács házilag tisztított, durvára vágott dió, mandula garantáltan gluténmentes kandírozott gyümölcs garantáltan glutén-és tejmentes dekorációs hozzávaló Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal! A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani. Gluténérzékenyek csak házilag darált porcukrot használjanak, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat. Dekorációhoz csak garantáltan gluténmentes alapanyagokat használjunk! Elkészítése: - A kukoricaliszthez hozzákeverjük a sütőport, vagy a szódabikarbónát, majd a vajjal elmorzsoljuk. - Hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a tejfölt, 2 tojássárgáját, és gyorsan összegyúrjuk, hogy ne olvadjon el a vaj. - A nyújtódeszkát rizsliszttel megszórjuk, a tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd különböző formákat szúrunk ki belőle. - Amire díszítés kerül, azt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és erre szórjuk a díszítést. - A sütőt előmelegítjük, majd 150 fokon megsütjük a linzereket. Nagyon gyorsan elkészül, nem kell túlságosan kiszárítani. - A még langyos karikákat lekvárral összeragasztjuk, süteményestálra helyezve 2 evőkanál pocukorral megszórjuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. |
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |