Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Gluténmentes, laktózmentes linzer


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes desszert

Hozzávalók:

30 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

2 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

15 dkg laktózmentes vaj

2 egész tojás

3 + 2 evőkanál házilag darált porcukor

1 evőkanál gluténtól és laktóztól mentes tejföl

késhegynyi szódabikarbóna vagy fél csomag gluténtól, tejtől mentes sütőpor

néhány evőkanálnyi gyümölcslekvár

A díszítéshez:

garantáltan gluténmentes, házilag szeletelt mandulaforgács

házilag tisztított, durvára vágott dió, mandula

garantáltan gluténmentes kandírozott gyümölcs

garantáltan glutén-és tejmentes dekorációs hozzávaló

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

Gluténérzékenyek csak házilag darált porcukrot használjanak, mert  a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.

Dekorációhoz csak garantáltan gluténmentes alapanyagokat használjunk!

Elkészítése:

- A kukoricaliszthez hozzákeverjük a sütőport, vagy a szódabikarbónát, majd a vajjal elmorzsoljuk.

- Hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a tejfölt, 2 tojássárgáját, és gyorsan összegyúrjuk, hogy ne olvadjon el a vaj.

- A nyújtódeszkát rizsliszttel megszórjuk, a tésztát  2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd különböző formákat szúrunk ki belőle.

- Amire díszítés kerül, azt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és erre szórjuk a díszítést.

- A sütőt előmelegítjük, majd 150 fokon megsütjük a linzereket. Nagyon gyorsan elkészül, nem kell túlságosan kiszárítani.

- A még langyos karikákat lekvárral összeragasztjuk, süteményestálra helyezve 2 evőkanál pocukorral megszórjuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva