Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gomba sörtésztában


 

Tojásmentes, tejmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba

3 dl sör

1 kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyem

2 evőkanál kukoricaliszt

3 evőkanál rizsliszt

késhegynyi őrölt kardamom vagy ugyanennyi kurkuma

1/2 mokkáskanál só

1/2 liter étolaj

 

Elkészítése:

 - A gombát megtisztítjuk, csak a kalapokat hagyjuk meg. Folyó vízzel lemossuk.

 - A kukoricalisztet, a rizslisztet, a sört csomómentesre keverjük a fűszerekkel, a petrezselyemmel és a sóval.

 - Felforrósítjuk az olajat.

- A sörtésztában megforgatjuk a gombafejeket, és az  olajban aranybarnára sütjük.

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Garantáltan gluténmentes sörrel készítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Csak olyan gluténmentes sört vásároljunk, amelynél a forgalmazó garanciát kért a gyártótól a gluténmentességre vonatkozóan!

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2006.07.03.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva