|
||||||||||||||
|
Joghurtos sós aprósütemény
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak friss élesztőt használjunk, a szárított élesztő gluténnal szennyezett lehet! Csak házilag lereszelt sajtot használjunk, a készen vásárolt, előre lereszelt sajt glutént tartalmazhat! Elkészítése: - A rizslisztet, a kukoricalisztet és a sót szárazon alaposan összekeverjük. - A rizstejet meglangyosítjuk egy csipetnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. - A margarint kis kockákra vágjuk, és jól elmorzsoljuk a liszttel. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon el a margarin. - Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk. Ha száraz a tészta, tegyünk még hozzá egy kevés joghurtot. - Csak addig álljon langyos helyen, amíg a sajtot lereszeljük, felverjük a tojást, előkészítjük a tepsit. A sütőt kissé előmelegítjük. - Rizsliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, egyforma csíkokra vágjuk, majd kis téglalapokra. - A tepsire téve megkenjük a felvert egész tojással, reszelt sajtot teszünk a tetejére, és szép pirosra sütjük. A sütési idő kb. fél óra. - Melegen nagyon törik, ezért csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha kihűlt. Sokáig omlós marad.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |