Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Joghurtos sós aprósütemény


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus sütemény

Hozzávalók:

20 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

30 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 kávéskanál só

2 dkg  friss élesztő

csipetnyi cukor

1 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

25 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

3 tojássárgája

2 evőkanál laktózmentes joghurt

1 egész tojás

10 dkg házilag lereszelt guténmentes,  laktózmentes sajt

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak friss élesztőt használjunk, a szárított élesztő gluténnal szennyezett lehet!

Csak házilag lereszelt sajtot használjunk, a készen vásárolt, előre lereszelt sajt glutént tartalmazhat!

Elkészítése:

- A rizslisztet, a kukoricalisztet és a sót szárazon alaposan összekeverjük.

- A rizstejet meglangyosítjuk egy csipetnyi cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

- A margarint kis kockákra vágjuk, és jól elmorzsoljuk a liszttel. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon el a margarin.

- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk. Ha száraz a tészta, tegyünk még hozzá egy kevés joghurtot.

- Csak addig álljon langyos helyen, amíg a sajtot lereszeljük, felverjük a  tojást, előkészítjük a tepsit. A sütőt kissé előmelegítjük.

- Rizsliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, egyforma csíkokra vágjuk, majd kis téglalapokra.

- A tepsire téve megkenjük a felvert egész tojással, reszelt sajtot teszünk a tetejére, és szép pirosra sütjük. A sütési idő kb. fél óra.

- Melegen nagyon törik, ezért csak akkor vegyük ki a tepsiből, ha kihűlt. Sokáig omlós marad.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva