| 
                  
                  Hozzávalók és elkészítése: 
            
            
            Kosárka 
            
            Hozzávalók: 
            15 dkg 
            gluténtól és tejtől mentes margarin 
            10 dkg 
            garantáltan gluténmentes kukoricaliszt 
            10 dkg 
            garantáltan gluténmentes rizsliszt 
             5 dkg élesztő nélküli 
            gluténmentes kenyérliszt 
             6 
            evőkanál garantáltan gluténmentes kókuszreszelék 
             1 egész 
            tojás 
             1/2 csomag 
            gluténtól és tejtől mentes sütőpor vagy 
            1 mokkáskanál szódabikarbóna 
             10 dkg 
            házilag darált porcukor 
             1 csomag 
            gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor 
             egy 
            kevés rizstej 
              Elkészítése: 
              - 
              Szárazon összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot és a 
              vaníliás cukrot.  
              - 
              Szétdörzsöljük a margarinnal úgy, hogy ne maradjanak benne 
              darabok.  
              - 
              Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd összegyúrjuk a tojással és a  
              rizstejjel. Negyed órára hideg helyre tesszük. 
              
              - Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként kinyújtjuk a 
              tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka 
              formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget. 
              -  
              Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos  hőmérsékleten 
              halvány  rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen 
              óvatosan kifordítjuk a formából. 
                
              
              Kókuszkrém 
              
              Hozzávalók: 
              6 
              evőkanál garantáltan gluténmentes kókuszreszelék 
              2 dl 
              gluténtól és tejtől mentes rizstej 
              1 csomag 
              gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor 
              4 csapott evőkanál 
              garantáltan gluténmentes rizsliszt 
              3 csapott  
              evőkanál házilag darált porcukor 
              pár 
              csepp citrom 
              15 dkg 
              gluténtól és tejtől mentes margarin 
              
              Elkészítése: 
              - A 
              kókuszreszeléket leforrázzuk a rizstejjel, hozzáadjuk  a 
              vaníliás cukrot, pár percig főzzük, amíg teljesen  felszívja 
              a tejet, majd lefedve állni hagyjuk.  
              - 2 dl 
              rizstejjel 3 csapott evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet 
              főzünk.  
              - Amikor 
              már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a margarint és a 
              porcukrot. Addig keverjük, míg elolvad.  
              - 
              Teljesen lehűtjük hideg helyen, majd gépi habverővel habosra 
              keverjük a krémet, hozzáadjuk a kókuszt és pár csepp citromot.
               
              - A 
              megtöltött kosárkákat kókuszreszelékkel, garantáltan gluténmentes kandírozott lime vagy 
              narancs darabkákkal díszíthetjük. 
                
                  A Tulajdonos 
                  előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének 
                  vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, 
                  adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása 
                  és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban 
                  való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. 
                
              
                  
              A teljes Szerzői 
                  jogi nyilatkozaT szövege |