Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Kókuszos kosárka


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

Habkönnyű, finom, igazi csemege. A család minden tagjának ízleni fog, annak is, aki nem ételérzékeny.

Könnyű elkészíteni, kis fantáziával gluténmentes, tejmentes hozzávalókkal különbözőképpen lehet díszíteni: kandírozott lime vagy narancs darabkákkal, kókuszreszelékkel.

Jól lehűtve tálaljuk!

 

 Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók és elkészítése:

Kosárka

Hozzávalók:

15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

 5 dkg élesztő nélküli gluténmentes kenyérliszt

 6 evőkanál garantáltan gluténmentes kókuszreszelék

 1 egész tojás

 1/2 csomag gluténtól és tejtől mentes sütőpor vagy 1 mokkáskanál szódabikarbóna

 10 dkg házilag darált porcukor

 1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

 egy kevés rizstej

Elkészítése:

- Szárazon összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot.

- Szétdörzsöljük a margarinnal úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd összegyúrjuk a tojással és a  rizstejjel. Negyed órára hideg helyre tesszük.

- Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként kinyújtjuk a tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget.

-  Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos  hőmérsékleten halvány  rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen óvatosan kifordítjuk a formából.

 

Kókuszkrém

Hozzávalók:

6 evőkanál garantáltan gluténmentes kókuszreszelék

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

3 csapott  evőkanál házilag darált porcukor

pár csepp citrom

15 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

Elkészítése:

- A kókuszreszeléket leforrázzuk a rizstejjel, hozzáadjuk  a vaníliás cukrot, pár percig főzzük, amíg teljesen  felszívja a tejet, majd lefedve állni hagyjuk.

- 2 dl rizstejjel 3 csapott evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet főzünk.

- Amikor már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. Addig keverjük, míg elolvad.

- Teljesen lehűtjük hideg helyen, majd gépi habverővel habosra keverjük a krémet, hozzáadjuk a kókuszt és pár csepp citromot.

- A megtöltött kosárkákat kókuszreszelékkel, garantáltan gluténmentes kandírozott lime vagy narancs darabkákkal díszíthetjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva