|
||||||||||||||
|
Málnatorta
Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez: 45 dkg friss málna (A kiolvasztott gyümölcsöt jól csöpögtessük le.) 3 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej 4+2 evőkanál kristálycukor (krém+tortazselé) 5 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő 4 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin 1 csomag gluténtól és tejtől mentes tortazselépor Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Lisztek vásárlásakor mindig ellenőrizzük, hogy a gyártó garantálja-e, hogy a termék előállítás, csomagolás stb. alkalmával nem szennyeződött gluténnal. A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól. A piskóta alap elkészítése: - Egy alacsony falú kerek tortaformát vékonyan kikenünk gluténtól és tejfehérjétől mentes margarinnal és megszórunk 1 csapott evőkanál rizsliszttel. - A 3 egész tojást 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belecsurgatjuk az olajat, közben tovább verjük. - A rizslisztet elkeverjük a sütőporral és kanalanként rászórva fakanállal összeforgatjuk a habbal. - Beleöntjük a tortaformába, előmelegített sütőben alacsony hőfokon megsütjük. A sütési idő 10-15 perc, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tészta. - Még melegen, de nem forrón kifordítjuk a formából. A krém elkészítése: - A málnát három, 20+10+15 dkg-os adagra osztjuk. - 20 dkg málnát átpasszírozzuk, ezt a málnavelőt 4 evőkanál cukorral alacsony hőfokon állandó keverés közben néhány perc alatt kissé sűrűre főzzük. - A rizstejben simára keverjük a keményítőt, hozzáöntjük a málnavelőhöz, és az egészet állandó keverés közben besűrítjük. - A félig kihűlt krémhez hozzákeverjük a margarint, majd a teljes kihűlés után gépi habverővel kicsit habosítjuk. - Beleforgatunk 10 dkg málnát. - Ha a tortaformának nincs lekapcsolható karimája, kartonpapírból készíthetünk, amit a krém és a zselé megszilárdulása után egy hegyes, vékony pengéjű kés segítségével óvatosan le tudunk venni. - A piskóta alapra egyenletesen rákenjük a krémet, kirakjuk az utolsó 15 dkg málnával, leöntjük az előírás szerint elkészített tortazselével. - Jól behűtve szép szeleteket lehet vágni belőle.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Fábián Évi. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |