Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Narancskrém


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes desszert

 

Hozzávalók 2 nagy kehelyhez:

- 3 db vegyszeres kezelés nélküli narancs

- 1 kávéskanál kristálycukor

- 3 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital

- 4 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

- 6 dkg házilag darált porcukor

- 1 dl laktózmentes tejszín, vagy gluténtól és tejtől mentes növényi tejszín

- 4 dkg glutén- és laktózmentes csokoládé

- 2 kávéskanálnyi narancslikőr (kihagyható gyermekeknek és az alkoholra, vagy a likőr összetevőire érzékenyeknek)

- Néhány levél citromfű a díszítéshez

 

 

.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Mivel a citrusfélék héját különböző vegyszerrel kezelik a romlás megelőzésre, ezért csak vegyszeres kezelés nélküli, házilag termesztett  vagy bio citrusfélék héja használható fel ételek ízesítéséhez.

Csak házilag darált porcukrot használjunk! A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.

 

Elkészítése:

- 1 narancs héját lereszeljük, összekeverjük 1 kávéskanál kristálycukorral és félretesszük a díszítéshez.

- 1 narancsot megtisztítunk, szétbontunk és a gerezdeket egyenként 2-3 darabra vágjuk. Fagylaltos kelyhekben szétosztjuk. Kelyhenként 1-1 kávéskanálnyi narancslikőrrel is meglocsolhatjuk, ha nem vagyunk allergiásak annak összetevőire.

- 2 narancs levét kifacsarjuk és megszűrjük.

- A rizsitalban simára keverjük a rizslisztet, hozzáadjuk a narancslevet és gőz fölött krémet főzünk belőle. Még melegen hozzáadjuk a porcukrot és olvadásig keverjük.

- A tejszínt felverjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk.

- A krémet a narancsdarabokra kanalazzuk.

- A tetejét megszórjuk a cukrozott narancshéjjal és reszelt csokoládéval.

- Citromfűvel díszíthetjük, jól behűtve tálaljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva