Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyárson sült zöldségek


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók négy adaghoz:

2-3 db paradicsom

1 db kisebb padlizsán

1 db kígyóuborka

adagonként 3-3 db burgonya

1 db piros héjú alma

2-3 fej lila hagyma

olajos pác

vagy grill fűszerkeverék kevés olajjal

vagy

étolaj, só, bors  ízlés szerint

néhány hurkapálca

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Előre elkészített fűszerkeveréket csak akkor használjunk, ha az garantáltan gluténmentes és tejmentes.

Elkészítése:

A megtisztított zöldségféléket tetszés szerint vágjuk darabokra: kockákra vagy karikára. Hurkapálcára fűzzük, majd olajos páccal bekenve kicsit állni hagyjuk.

A  szabadban vagy a sütőben grillezhetjük.

 

Fűszerkeverékhez választhatunk a következőkből:

Szárított fűszerek: bors, görögszéna, csemegepaprika, köménymag, cayenne bors, oregánó, bazsalikom, szerecsendió, gyömbér, kurkuma, koriander, mustármag, szárított és összezúzott fokhagyma, ízlés szerint kevés só.

Ha nagyobb mennyiséget készítünk a keverékből, tároljuk lefedve, száraz, hűvös helyen, és időnként ellenőrizzük, nem csomósodott-e össze.

A friss fűszerek közül a tárkony, a bazsalikom, a szurokfű, a petrezselyemlevél, a zellerlevél, a majoránna, a kakukkfű, a csombor és a rozmaring is kitűnően illik a zöldségekhez.

 

Ötlet olajos pác készítéséhez:

Két evőkanálnyi étolajba keverjünk sót, apróra vágott hagymát vagy fokhagymát és egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. A páccal bekenjük a zöldségeket, és sütés előtt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Szöveg, recept, fotó Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva 2007-2015.

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva