Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Őszibarackleves


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók:

4-5 szem érett őszibarack

1-2 szem szegfűbors

½ vegyszeres kezelés nélküli narancs házilag  reszelt héja

1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 dl gluténtől és tejtől mentes növényi tejszínpótló krém

1 evőkanál kristálycukor

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

- A friss őszibarackot folyó vízzel megmossuk, megtisztítjuk, egy szemet félreteszünk a díszítéshez., a többit  turmixoljuk.

- Feltesszük főni a narancshéjjal, a szegfűborssal, a cukorral, és felforraljuk.

- Elkészítjük a habarást. A  növényi tejszínpótló krémben csomómentesen elkeverjük a rizslisztet.

- Behabarjuk a levest. A habarás akkor sikerül, ha nem egyszerre öntjük a forró levesbe. Először levesszük a tűzről a levest,  majd a habaráshoz kis adagokban hozzákeverünk a forró léből, majd az egészet összeöntjük. Visszatesszük alacsony hőfokon főni, 1-2 percig lassan forraljuk.

- A forró edényt hideg vízbe állítjuk, hogy gyorsabban hűljön le.

- Behűtve tálaljuk, friss gyümölccsel díszítjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva