|  | 
              
              Mandulás-bazsalikomos paradicsomleves 
 
                
                  
                    |  | 
                Gluténmentes, 
                laktózmentes,  tojásmentes, vegetáriánus étel 
                      
                      Hozzávalók négy személyre: 
                  1 
                  liter natúr paradicsomlé 
                  
                  1szál friss petrezselyem zöldje 
                  1-2 
                  db friss bazsalikomlevél 
                  1-1 kávéskanál cukor 
                  és só 
                  1 
                  evőkanál étolaj  
                  5 
                  dkg kemény gluténmentes, laktózmentes sajt 
                  5 
                  dkg garantáltan gluténmentes, házilag készített mandulaforgács 
                  2 
                  kávéskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő |  
        
                  Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok 
                összetételét!  
              
              A 
              mandulaforgácsot és a sajtforgácsot házilag készítsük el, mert a 
              készen vásárolt reszelt, szeletelt termékek glutént 
              tartalmazhatnak.  
                
                  | 
                      
                      Elkészítése: 
                      
                      - A mandulaszemeket pár percre forrásban lévő vízbe 
                      dobjuk, leszűrjük, és a héjuk eltávolítása után 
                      mandulaforgácsot készítünk belőlük. 
                  - A 
                  paradicsomlét felöntjük 2 dl  vízzel, beletesszük  a 
                  cukrot, a sót, a petrezselyem levelet és a  bazsalikomot, 
                  majd összefőzzük. 
                  - A sajtból 
                  forgácsokat készítünk és összekeverjük a mandulaforgáccsal. 
                  - A keményítőt fél 
                  dl vízzel kikeverjük, majd behabarjuk vele a levest. 
                  - 
                  Forrón tálaljuk, megszórjuk a sajttal és a mandulaforgáccsal. 
                  A sajt kicsit elolvad  a leves tetején, a mandula pedig 
                  különleges ízt ad a levesnek. 
                    
    
              Recept:
              Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. 
              Fotó: 
              Copyright © Fábián Évi. Minden jog fenntartva. |  
          
                  A Tulajdonos 
                  előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének 
                  vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, 
                  adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása 
                  és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban 
                  való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. 
                
              
                  
              A teljes Szerzői 
                  jogi nyilatkozaT szövege 
                |  |  |