Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Pizza Margherita


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

A tésztához:

1 dl víz, csipetnyi cukor, 1 dkg friss élesztő, 20 dkg búzaliszt,
1 evőkanál olívaolaj, kevés só

A mártáshoz:

2 evőkanál laktózmentes paradicsompüré, 1 kiskanálnyi olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,  1/2 mokkáskanál őrölt oregánó, csipetnyi őrölt feketebors, csipetnyi őrölt színes bors, ízlés szerint só, 2 db paradicsom, 5 dkg laktózmentes sajt, a díszítéshez pár levél rucola.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

- A felmelegített vízben egy csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt, majd az olívaolajjal együtt  lisztre öntjük. Kevés sóval egynemű tésztává gyúrjuk.

- Száraz, tiszta ruhával letakarva pihentetjük egy órán át.

- A paradicsompürével, az olívaolajjal, a fokhagymával, a fűszerekkel, a sóval mártást készítünk.

- A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.

- Amikor megkelt a tészta, cipó formájúvá gyúrjuk, és így nyújtjuk egészen vékonyra, hogy kör alakú maradjon.

- A széleket kissé visszahajtjuk, rákenjük a mártást, kirakjuk a paradicsomszeletekkel, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.

- Liszttel meghintett tepsiben 180 fokon ropogósra sütjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva