Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sonkával töltött cukkini


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes,  laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, étel

Hozzávalók :

2 db nagyobb cukkini

25-30 dkg glutén- és laktózmentes sonka

2 db egész paradicsom

1 kisebb zsenge karalábé

késhegynyi őrölt bors

késhegynyi őrölt gyömbér

1 evőkanál étolaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A sonka sótartalma elég az ételhez, további só hozzáadása nem szükséges!

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes változat:

Gluténérzékenyek és laktózérzékenyek 10 dkg gluténmentes, laktózmentes, házilag lereszelt sajtot szórhatnak sütés előtt a töltött cukkinire. A készen vásárolt reszelt sajt glutént tartalmazhat!

 

Elkészítése:

 - A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk. Karalábévájóval egyenletesen fél centiméteres vastagságig kivájjuk a belső részét, majd félretesszük. Néhány félgömböt  kivágunk, amit a töltött cukkini mellé teszünk.

- Egy kisebb zsenge karalábét megtisztítunk és lereszelünk, a paradicsomot apró darabokra vágjuk.

-  A  paradicsomot, a reszelt karalábét és a cukkini belsejét az étolaj felével serpenyőben puhára pároljuk a fűszerek hozzáadásával.

- A cukkini csónakokat és gömböket lobogó vízben főzzük 5 percig, majd lecsöpögtetjük.

- A sonkát kis darabokra vágjuk.

- Megtöltjük a cukkinit. Először a sonkát, majd a párolt zöldséget halmozzuk bele.

 - Sütés előtt a tepsiben szétkenjük az olaj másik felét. 180 ºC-on, közepes hőfokon körülbelül húsz percig sütjük.

 - Előételként vagy főételként fogyasztható. Garantáltan gluténmentes párolt rizzsel tálalhatjuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva