|
||||||||||||||
|
Sonkával töltött cukkini A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A sonka sótartalma elég az ételhez, további só hozzáadása nem szükséges! Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes változat: Gluténérzékenyek és laktózérzékenyek 10 dkg gluténmentes, laktózmentes, házilag lereszelt sajtot szórhatnak sütés előtt a töltött cukkinire. A készen vásárolt reszelt sajt glutént tartalmazhat!
Elkészítése: - A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk. Karalábévájóval egyenletesen fél centiméteres vastagságig kivájjuk a belső részét, majd félretesszük. Néhány félgömböt kivágunk, amit a töltött cukkini mellé teszünk. - Egy kisebb zsenge karalábét megtisztítunk és lereszelünk, a paradicsomot apró darabokra vágjuk. - A paradicsomot, a reszelt karalábét és a cukkini belsejét az étolaj felével serpenyőben puhára pároljuk a fűszerek hozzáadásával. - A cukkini csónakokat és gömböket lobogó vízben főzzük 5 percig, majd lecsöpögtetjük. - A sonkát kis darabokra vágjuk. - Megtöltjük a cukkinit. Először a sonkát, majd a párolt zöldséget halmozzuk bele. - Sütés előtt a tepsiben szétkenjük az olaj másik felét. 180 ºC-on, közepes hőfokon körülbelül húsz percig sütjük. - Előételként vagy főételként fogyasztható. Garantáltan gluténmentes párolt rizzsel tálalhatjuk.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |