Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sült gombás rizs


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

25 dkg garantáltan gluténmentes rizs

50 dkg csiperke gomba

6 db t. v. paprika

50 dkg paradicsom

2 dl gluténtól és tejtől mentes paradicsompüré

2 evőkanál apróra vágott bazsalikom

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál kristálycukor

2 mokkáskanál őrölt csemegepaprika

1 evőkanál étolaj

4 dl  gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 evőkanál házilag megtört, apróra vágott dió

2 mokkáskanál őrölt köménymag

1 mokkáskanál őrölt kardamom

1/2 mokkáskanál őrölt feketebors

2 mokkáskanál só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Feltesszük főni a rizst egy mokkáskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi.

- A gombát, a t. v. paprikát és a paradicsomot alapos tisztítás után felkarikázzuk.

- A paradicsompürét összekeverjük az egyik evőkanál bazsalikommal, a csemegepaprikával, a fahéjjal és a cukorral.

- A növényi főzőkrémet összedolgozzuk a rizsliszttel, a másik evőkanál bazsalikommal, a petrezselyemmel, a dióval, a köménymaggal, a kardamommal és a borssal.

- Az olajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat.

- Miután megfőtt a rizs, alaposan lecsöpögtetjük.

 - A rizs felét a tepsibe terítjük, egy réteg gombát, egy réteg paprikát, egy réteg paradicsomot teszünk rá, fél mokkáskanál sóval megszórjuk, majd leöntjük a paradicsomszósszal.

-  Ezután következik a rizs, majd a többi gomba, a paprika, a paradicsom és a másik fél mokkáskanál só; a tetejére pedig szétterítjük a diós-növényi krémet.

- Közepes hőmérsékleten készre sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva