|
||||||||||||||
|
Sült gombás rizs A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
4 dl gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém 1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt 2 evőkanál házilag megtört, apróra vágott dió 2 mokkáskanál őrölt köménymag 1 mokkáskanál őrölt kardamom 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors 2 mokkáskanál só Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - Feltesszük főni a rizst egy mokkáskanál sóval annyi vízben, amennyi éppen ellepi. - A gombát, a t. v. paprikát és a paradicsomot alapos tisztítás után felkarikázzuk. - A paradicsompürét összekeverjük az egyik evőkanál bazsalikommal, a csemegepaprikával, a fahéjjal és a cukorral. - A növényi főzőkrémet összedolgozzuk a rizsliszttel, a másik evőkanál bazsalikommal, a petrezselyemmel, a dióval, a köménymaggal, a kardamommal és a borssal. - Az olajjal kikenünk egy mélyebb tepsit vagy tűzálló tálat. - Miután megfőtt a rizs, alaposan lecsöpögtetjük. - A rizs felét a tepsibe terítjük, egy réteg gombát, egy réteg paprikát, egy réteg paradicsomot teszünk rá, fél mokkáskanál sóval megszórjuk, majd leöntjük a paradicsomszósszal. - Ezután következik a rizs, majd a többi gomba, a paprika, a paradicsom és a másik fél mokkáskanál só; a tetejére pedig szétterítjük a diós-növényi krémet. - Közepes hőmérsékleten készre sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |