Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött paprika


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

 

A töltelék tojás nélkül készült. A tojást úgynevezett lenmagzselével helyettesítettük.

 

Hozzávalók:

6 db tölteni való paprika

1 kg friss paradicsom, vagy 1 liter gluténtól mentes dobozos kissé sűrű paradicsomlé

40 dkg darált sertéslapocka

8 dkg garantáltan gluténmentes rizs

3 evőkanál garantáltan gluténmentes lenmag

1 evőkanál garantáltan gluténmentes  rizsliszt

1 gerezd fokhagyma

2 mokkáskanál só

1 mokkáskanál kristálycukor

1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és feketebors

egy kis csomó petrezselyem zöldje

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

A lenmagzselé elkészítési módjai:

Az otthon ledarált  lenmagot beáztatjuk néhány órára annyi vízben, amennyi ellepi. Ha felszívja a vizet, és kocsonyássá válik, 2 evőkanál vízzel pótoljuk.  Botmixerrel krémessé keverjük.

 

A töltött paprika elkészítése:

- Ha friss paradicsomot használunk, a paradicsomokat összevágjuk, összezúzzuk, feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük, átpasszírozzuk.

- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk.

- Összekeverjük a darált sertéshúst a rizzsel, a lereszelt fokhagymával, a köménymaggal, a só, valamint a bors felével.

- A kész töltelékkel lazán megtöltjük a paprikát, nem szabad teljesen telenyomkodni, nehogy szétváljon, amikor a töltelékben a rizs megduzzad. Ha marad ki töltelék, abból kis gombócokat formálhatunk.

- A paradicsompüréhez hozzáadjuk a cukrot, a só és a bors másik felét. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük, majd belehelyezzük a töltött paprikákat és a húsgombócokat.

- Fedő alatt alacsony hőmérsékleten puhára főzzük az egészet.

- Miután minden megfőtt, kivesszük a paradicsomból a töltött paprikákat.

- A rizslisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, a paradicsomszószhoz adjuk, beledobjuk a petrezselyemcsokrot, és felforraljuk.

- Tálaláskor kivesszük a paradicsomszószból a petrezselyemcsokrot, majd a szószt a paprika és a húsgombócok köré öntjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2008.07.08.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva