|
||||||||||||||
|
Vegetáriánus töltött padlizsán A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk. Elkészítése: - A padlizsánt megtisztítjuk, kanállal vagy karalábévájóval eltávolítjuk a belsejét pár milliméteres vastagságig. - Apróra vágjuk a padlizsán belsejét, a paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát és az almát. - 1 mokkáskanál sóval az olajon megpirítjuk, majd készre pároljuk a tölteléket. - Közben 1 mokkáskanál sóval felteszünk forrni egy lábosban vizet, és amikor a víz már lobog, két percre beletesszük a kivájt padlizsánt. - A padlizsánt kivesszük a vízből, alaposan lecsöpögtetjük. - A tölteléket a belsejébe halmozzuk, a tetejére főzőkrémet kenünk, 180 fokon (gázsütőnél közepes fokozaton) 20-30 percig sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2011.10.15.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |