|
||||||||||||||
|
Vegetáriánus töltött karalábé A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, eltávolítjuk a héjukat, megmossuk. - Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága. - A kivájt belső részt egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk és puhára pároljuk a napraforgómaggal, az áfonyával, az apróra vágott paprikával és cukkinivel, valamint a fűszerekkel és 1 mokkáskanál sóval. Ez lesz a töltelék. - Közben a karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe keverjük a másik mokkáskanál sót. Félig megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét. - A karalábékat kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük. - Megtöltjük a töltelékkel. - A töltött karalábékat a másik evőkanál olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban alufóliával lefedve közepes hőmérsékleten maximum húsz percen át sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2006. 07.16.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |