Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..
   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Vegetáriánus töltött karalábé

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók négy személyre:

4 db karalábé

5 evőkanál héj nélküli garantáltan gluténmentes  napraforgómag

1 evőkanál garantáltan gluténmentes szárított áfonya vagy egy teáskanál áfonyadzsem

1/2 kisebb cukkini

1/2 t. v. paprika

2 evőkanál étolaj

1 mokkáskanál apróra vágott friss petrezselyem

1/2  mokkáskanál házilag őrölt köménymag

1/2 mokkáskanál majoránna

1 késhegynyi törött feketebors

2 csapott mokkáskanál só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, eltávolítjuk a héjukat, megmossuk.

- Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága.

- A kivájt belső részt egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk és puhára pároljuk a napraforgómaggal, az áfonyával, az apróra vágott paprikával és cukkinivel, valamint a fűszerekkel és 1 mokkáskanál sóval. Ez lesz a töltelék.

- Közben a karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe keverjük a másik mokkáskanál sót. Félig megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét.

- A karalábékat kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük.

- Megtöltjük a töltelékkel.

- A töltött karalábékat a másik evőkanál olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban alufóliával lefedve  közepes hőmérsékleten maximum húsz percen át sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2006. 07.16.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva