Zöldséges hús római tálban burgonyarózsákkal
A Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének ajánlásával
 |
Gluténmentes, laktózmentes étel
Hozzávalók a húshoz:
70
dkg sertéslapocka
1
gerezd fokhagyma
só
ízlés szerint
2
evőkanál olaj
3-3 db
petrezselyemgyökér és sárgarépa
pár szem egész bors
1-2
db
babérlevél
5
dkg laktózmentes vaj
|
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Hozzávalók a burgonyarózsákhoz:
½ kg
burgonya
1
mokkáskanál só
1
tojás
2 evőkanál
garantáltan gluténmentes rizsliszt
2 dkg laktózmentes vaj
A hús elkészítése:
- A
római tálat fél órára hideg vízben áztatjuk, hogy a pórusai
megteljenek vízzel.
- A
húst folyó vízzel megmossuk, lecsöpögtetjük, bevagdossuk annyi
helyen, ahány szelet lesz belőle. Besózzuk, a fokhagymát vékony
szeletekre vágva több helyre a vágatokba tesszük. 1
evőkanál olajjal bekenjük, és legalább egy órára a
hűtőszekrénybe tesszük.
- A
petrezselyemgyökeret és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk.
- A
tálba öntjük a másik evőkanál olajat, középre helyezzük a
húst, mellédobjuk a fűszereket, köré a zöldségféléket. A vajat
szeletekre vágunk, a húsra és a zöldségekre tesszük.
- Hideg sütőben kezdjük a sütést, fokozatosan emelve a
hőmérsékletet. A sütési idő kb. másfél óra. Közben
megnézhetjük a húst, és ha szükséges, kevés meleg vizet öntünk
alá. A római tál tetejét nem kell levenni sütés végéig, akkor
is szép pirosra sül minden.
- Sült burgonyarózsákkal tálaljuk.
A burgonyarózsa elkészítése:
- A
burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük, és sós vízben
megfőzzük. Jó alaposan leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a
sót, a tojást, a lisztet, vajat, és összedolgozzuk.
-
Megvajazott sütőlemezre kis halmokat teszünk
belőle, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|