Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges hús római tálban burgonyarózsákkal


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes étel

 

Hozzávalók a húshoz:

70 dkg sertéslapocka

1 gerezd fokhagyma

só  ízlés szerint

2 evőkanál olaj

3-3 db petrezselyemgyökér és sárgarépa

pár szem egész bors

1-2 db babérlevél

5 dkg  laktózmentes vaj

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók a burgonyarózsákhoz:

½ kg burgonya

1 mokkáskanál só

1 tojás

2 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 dkg laktózmentes vaj

A hús elkészítése:

- A római tálat fél órára hideg vízben áztatjuk, hogy a pórusai megteljenek vízzel.

- A húst folyó vízzel megmossuk, lecsöpögtetjük, bevagdossuk annyi helyen, ahány szelet lesz belőle. Besózzuk, a fokhagymát  vékony szeletekre vágva több helyre a vágatokba tesszük. 1 evőkanál olajjal bekenjük, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

- A petrezselyemgyökeret és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk.

- A tálba öntjük a másik evőkanál olajat, középre helyezzük a húst, mellédobjuk a fűszereket, köré a zöldségféléket. A vajat szeletekre vágunk, a húsra és a zöldségekre tesszük.

- Hideg sütőben kezdjük a sütést, fokozatosan emelve a hőmérsékletet. A sütési idő kb. másfél óra. Közben megnézhetjük a húst, és ha szükséges, kevés meleg vizet öntünk alá. A római tál tetejét nem kell levenni sütés végéig, akkor is szép pirosra sül minden.

- Sült burgonyarózsákkal  tálaljuk.

A burgonyarózsa elkészítése:

- A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük, és sós vízben megfőzzük. Jó alaposan leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a lisztet, vajat, és összedolgozzuk.

- Megvajazott sütőlemezre kis halmokat teszünk belőle, előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva