Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

   Zöldségkrémleves


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

1 db petrezselyemgyökér

½ cukkini

3 db burgonya

3 szelet karalábé

1-2 mokkáskanál só

2 db sárgarépa

1/4 db paradicsom héja nélkül

½ mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió

1 dl rizstej

1 evőkanálnyi gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

1 kiskanálnyi rizsliszt

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Gyerekeknek második fogásnak tartalmas, hússal készült főételt javaslunk.

 

Elkészítése:

- A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük.

-  A sóval és a szerecsendió-reszelékkel annyi vízben főzzük meg, amennyi éppen ellepi. Nem kell túlfőzni!

- A főzővízzel összeturmixoljuk.

- A rizstejből, főzőkrémből és rizslisztből habarást készítünk, és összeforraljuk a levessel.

(Ehhez a leveshez nem kell sem plusz zsiradék, sem túl sok só.)
)

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva